Language Learning with Netflix – Ditt nya favoritverktyg för inlärning

Language Learning with Netflix 2020 – Det bästa Chrome insticksprogrammet för språkstudier

  • Lär du dig kinesiska och försöker hitta nya sätt att göra det roligt och intressant?

  • Är du ett fan av Netflix?

Fortsätt läsa här folket, vi har det BÄSTA verktyget för inlärning, för dig!

Musik är ett utmärkt sätt att lära sig om kinesisk kultur och att ta en del av det kinesiska språket, lika så med filmer! Har du någonsin hört talas om ”Language Learning with Netflix”?

Nå, det kommer du nu!

Det är inte en app, inte heller en webbplats, utan snarare ett Google Chrome insticksprogram som kommer att förändra ditt liv och göra din språkinlärning mycket roligare och effektivare.

Men innan vi börjar:

Vi pratar om Netflix specifikt idag, men om du lär dig kinesiska, visste du att det finns många andra streamingwebbplatser att titta på kinesiska filmer och serier online?

Campbell förklarar allt i den här videon 👇

Vad är Language Learning with Netflix?

Låt oss börja med en kort definition först:

Vad är ett insticksprogram?

Ett insticksprogram är ett litet program som är inbäddat i en webbläsare för att anpassa och förbättra användarupplevelsen. Här talar vi om ett Google Chrome insticksprogram, så det fungerar bara i din Chrome-webbläsare.

Om du inte har Chrome rekommenderar vi att du laddar ner det online, de tar bara några sekunder (bara googla, ladda ner Chrome)

Language Learning with Netflix, eller kort sagt LLN, är ett insticksprogram som låter dig lära dig nya ord och dela upp meningar medan du tittar på dina favoritfilmer/serier på Netflix.

Du kommer att älska att använda det, särskilt om du lär dig ett eller två eller flera språk!

LLN skapades av David Wilkinson och Ognjen Apic, två oberoende utvecklare.

De började arbeta med projektet för några år sedan och lanserade det i december 2019. Naturligtvis blev det direkt en enorm framgång!

HA I MINNET – Detta är inte ett officiellt insticksprogram för Netflix utan ett oberoende som har skapats av passionerade språkelever för språkstudenter över hela världen, vilket hjälper oss att få nya roliga sätt att studera.

VISSTE DU? – LLN arbetar med mer än 30 språk!

Du kan hitta alla deras språk i deras LLN-katalog, där alla filmer/serier finns tillgängliga i ditt valda Netflix-land.

Kinesiska sånger - 12 låtar på kinesiska som du måste lyssna på Thumbnail

Kinesiska sånger – 12 låtar på kinesiska som du måste lyssna på

Kinesiska låtar som inte går att missa Ett bra sätt att lära sig kinesiska är med kinesiska låtar, men bortsett från det så finns det faktiskt några anständiga saker där ute som du antagligen aldrig har snubblat över tidigare. Vad…

Hur fungerar Language Learning with Netflix?

netflix

LLN är ett lärande verktyg inbäddat i din Netflix, så att du kan titta på utländska filmer med två undertexter, en på originalspråket och den andra på ditt valda språk.

Låt oss säga att du är fransk och tittar på en kinesisk film, då kommer du att ha undertext på kinesiska (originalspråket) överst och franska (ditt valda språk) längst ner.

Låt mig visa dig hur det fungerar:

Följande skärmdumpar är från ett kinesiskt TV-program på Netflix vid namn 流星花园 (liúxīng huāyuán), ”Meteor Garden” på engelska. En känd show från 2018 som är baserad på den berömda japanska mangan, ”Boys Over Flowers” eller 花 よ り 男子 Hana Yori Dango i sin ursprungliga titel.

Först och främst, det du måste veta om Language Learning with Netflix är att du kan aktivera och inaktivera verktyget så många gånger du vill.

Verktyget behöver inte vara aktivt hela tiden, du väljer egentligen bara när du vill aktivera dubbla undertexter eller bara vill titta på din show utan den.

Längst upp till höger på skärmen klickar du på ikonen med tre rader för att visa alla undertexter.

Där kommer du att kunna höra dem så många gånger du vill genom att klicka på spela ⏯ -knappen och gå tillbaka till scenen för varje undertext för att höra karaktären uttala dem genom att klicka på hela meningen.

På den högra nedre delen av skärmen klickar du på den lilla pilen för att visa undertexter och där kan du markera ord för att se översättningen.

Language Learning with Netflix

När du har gjort allt detta (ja, tre klick verkligen) kommer skärmen att se ut som den nedan.

Genom att ha undertexter som visas så här så kan du markera ord och ta reda på deras översättning, uttal, exempel på hur du använder dem och till och med länkar till externa ordböcker.

När du har aktiverat läget ’pro’ kan du spara ord och meningar i dina favoriter, tillsammans med många andra funktioner.

Language Learning with Netflix
Ser du de två undertexterna? Markera ett ord för att ta reda på översättning och uttal

Om du vill ändra ditt valda språk i mitten av filmen är det möjligt genom att klicka på knappen ”inställningar” till höger i nedre delen av skärmen.

Men vad är knappen ’auto-pause’ bredvid den?

När den är aktiverad pausar den automatiskt skärmen så att du kan läsa och markera ord. Du kan sedan trycka på mellanslagstangenten på tangentbordet när du är redo för att fortsätta titta.

OK, tillbaka till vår inställningsknapp.

På vänster sida av skärmen hittar du många kortkommandon som hjälper dig att navigera snabbare. Upprepa och spela/pausa är mina favoriter!

På höger sida ser du först ditt valda ljud och undertextspråk, som du enkelt kan ändra i Netflix-inställningarna.

Du kan sedan välja LLN-översättningsspråk genom att bläddra i valen, och glöm inte att markera ”visa mänsklig översättning” för att undertexterna ska visas.

Det är också möjligt att ändra uppspelningshastighet och markera olika andra rutor beroende på dina önskade val och användarupplevelse.

När allt är inställt är det dags för dig att börja njuta och lära dig!

Language Learning with Netflix
Använd inställningsknappen för att ändra dina språk
14 kinesiska appar som du måste ladda ner: Del 1 Thumbnail

14 kinesiska appar som du måste ladda ner: Del 1

De bästa kinesiska apparna för 2020 som du helt enkelt måste ha Kommer du till Kina för att resa runt? Eller är du på väg till Kina för en längre period för att studera mandarin, arbeta eller praktisera i Shanghai?…

Hur laddar jag ner Language Learning with Netflix?

Det finns inget lättare.

Sök efter ’Language Learning with Netflix’ på Google eller klicka här för att gå direkt till nedladdningssidan.

Language Learning with Netflix - Your setup is complete

Klicka på ”Lägg till Chrome” och det tar bara några sekunder att installera in i din Chrome-webbläsare.

Du kommer också att omdirigeras till LLNs officiella webbplats med instruktioner om hur du använder insticksprogrammet.

Borde du ladda ner det?

Om du gillar att titta på Netflix, lära dig ett främmande språk men är uttråkad av studieböcker och appar, då kan LLN vara ditt nästa favoritverktyg för inlärning.

Men om du ändå inte är övertygad, låt mig ge dig ett par anledningar.

Först och främst är det GRATIS. Och vi älskar gratis läromedel, eller hur?

Du kan naturligtvis uppgradera till ’pro mode’ för att få fler funktioner (jag funderar på att spara favoritord), men grundversionen räcker verkligen för att komma igång, särskilt om du inte har något emot att skriva ner ord i ett anteckningsblock.

Det går också snabbt att ladda ner, det är enkelt att använda, och du kan aktivera/inaktivera verktyget medan du tittar!

Nämnde jag också hur lätt det är att markera ord för att ta reda på deras översättning och uttal? Och att det finns över 30 språk tillgängliga så att du kan lära dig VILKET språk du vill?

Ja, jag är ett stort fan.

Den enda nackdelen som jag har hittat hittills är att insticksprogrammet endast finns tillgängligt på Chrome och på datorn, det fungerar inte på mobil eller surfplatta.

MEN, låt oss inte glömma att Language Learning med Netflix bara lanserades i slutet av 2019.

Eftersom det hittills varit en sådan framgång kan vi föreställa oss att utvecklarna kommer att hitta nya sätt att förbättra användarupplevelsen och göra den tillgänglig på andra plattformar och webbläsare också.

Ladda ner den nu och försök att kom tillbaka till oss med vad du tycker! Om du gillar att lära dig kinesiska hemma, kolla även in våra kinesiska klasser online!

Förenklad mandarin vs traditionell mandarin - Vilket är för mig? Thumbnail

Förenklad mandarin vs traditionell mandarin – Vilket är för mig?

Förenklad kinesiska vs traditionell kinesiska – Vad är bäst för mig? Funderar du på att lära dig kinesiska?Förvirrad mellan förenklad kinesiska vs traditionell kinesiska?Ingen aning om var du ska studera? Oroa dig inte, du är i samma båt som praktiskt…

Language Learning with Netflix – Vanliga frågor

Vad är Language Learning with Netflix?

Language Learning with Netflix eller LLN som är förkortningen är ett gratis Google Chrome insticksprogram.

Det låter dig lära dig språk på Netflix (därav namnet) genom att tillhandahålla undertexter på två språk, översättningar, exempel på ordanvändning och mycket mer!

Det är ett verktyg som du kan aktivera/inaktivera när som helst medan du tittar, så du behöver inte vara rädd för att lägga till funktioner på din Netflix.

Hur laddar jag ner Language Learning with Netflix?

Du kan ladda ner LLN genom att söka på ’Language Learning with Netflix’ på Google eller klicka här för att gå direkt till Googles nedladdningssida.

Installationen är mycket enkel och tar bara några sekunder.

Varför ska jag använda Language Learning with Netflix?

Du kan använda Language Learning with Netflix för att studera ditt målspråk på ett nytt roligt sätt och lägga skolböckerna åt sidan.

Vi har alla olika sätt att lära oss. Vissa människor kan bara lära sig med skolböcker och genom att skriva ord om och om igen. Andra kommer att behöva diversifiera sitt läromedel för att hålla upp ett intresse för språket och vissa lär sig bäst genom att lyssna.

LLN är bara ett annat roligt sätt att njuta av filmer/serier samtidigt som man lär sig språk och utvecklar läs- och lyssnande aspekter av ett språk.

Hur använder jag Language Learning with Netflix?

Ladda ner insticksprogrammet, konfigurera det, öppna din Netflix och börja titta på ditt favoritprogram. Få LLN-insticksprogrammet längst ner på skärmen, välj ditt målspråk i inställningarna och där har du det!

Men du kan också hänvisa till vår blogg för en mer detaljerad steg-försteg handledning med bilder.

En helt ny flygplats i Peking - Välkommen till Beijing Daxing Airport Thumbnail

En helt ny flygplats i Peking – Välkommen till Beijing Daxing Airport

Upptäck Pekings nya megaflygplats med LTL Nya Beijing Daxing Airport är öppen och imponerande utöver det vanliga! På kinesiska stavas flygplatsen – 北京大兴国际机场 (běijīng dàxīng guójì jīchǎng) Kina stannar i allmänhet inte upp för något när de försöker imponera på…

Vill du ha mer från LTL?

Om du vill höra mer från LTL Mandarin School varför inte gå med i vår e-postlista. Vi ger massor av praktisk information om att lära sig kinesiska, användbara appar för att lära sig språket och allt som händer på våra LTL-skolor!

Registrera dig nedan och bli en del av vårt ständigt växande community!

.

Lämna ett svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.

Läs mer