14 kinesiska appar som du måste ladda ner: Del 2

De bästa kinesiska apparna för 2020 som du helt enkelt måste ha

Först och främst ICYMI – här är del I av våra bästa kinesiska appar!

14 kinesiska appar som du måste ladda ner: Del 1 Thumbnail

14 kinesiska appar som du måste ladda ner: Del 1

De bästa kinesiska apparna för 2020 som du helt enkelt måste ha Kommer du till Kina för att resa runt? Eller är du på väg till Kina för en längre period för att studera mandarin, arbeta eller praktisera i Shanghai?…

Kineserna gör verkligen rätt när det kommer till teknik. Här är en lista över våra bästa kinesiska appar för Android och i0S som inte får missas.

Oavsett om du är i Kina för en kort semester eller långtidsarbete, kommer du inte ångra dig att du förberedde dig i förväg med dessa användbara kinesiska appar!

Välkommen till del II av våra bästa kinesiska appar att använda. Börja ladda ner!

Bästa kinesiska app #8 – iQiYi

Bästa kinesiska app #9 – Alipay

Bästa kinesiska app #10 – Baidu Wai Mai

Bästa kinesiska app #11 – Baidu Maps

Bästa kinesiska app #12 – Tantan

Bästa kinesiska app #13 – Taobao/Jingdong

Bästa kinesiska app #14 – Trip.com

Om du vill lyssna på vårt team prata om våra favoritappar, lyssna nedan för Max och Campbell.

8. Kinesiska appar: iQIYI – Netflix-alternativ

 • Kinesiska Netflix
 • Endast tillgängligt på kinesiska

Så den här appen är för den mer avancerade eleven – eller de med kinesiska vänner som kan hjälpa till med kinesisk läsning då och då.

Appen är (ännu) inte tillgänglig på engelska, men den har mycket utländskt innehåll – inklusive filmer och drama på engelska och andra europeiska språk.

Du kan använda den på din telefon eller dator, precis som Netflix. Dessutom är den mycket billigare och inte blockerat i Kina.

En av anledningarna till att den kommer med på listan över de bästa kinesiska apparna är för att den kostar cirka 15 yuan per månad, vilket bara är ett par amerikanska dollar.

Du kan ladda ner massor av filmer och drama på din telefon för offline användning och välja kvalitet så att den inte tar för mycket utrymme på din telefon. Det här är perfekt om du reser långa sträckor i Kina!

Language Learning with Netflix - Ditt nya favoritverktyg för inlärning Thumbnail

Language Learning with Netflix – Ditt nya favoritverktyg för inlärning

Language Learning with Netflix 2020 – Det bästa Chrome insticksprogrammet för språkstudier Lär du dig kinesiska och försöker hitta nya sätt att göra det roligt och intressant?Är du ett fan av Netflix? Fortsätt läsa här folket, vi har det BÄSTA…

Den har också massor av kinesiska filmer och drama, så det är ett utmärkt sätt att öva dina kinesiska språkkunskaper!

Alla filmer har undertexter som hjälper till med förståelse, såväl som en konstig kommentarfunktion som visar människors kommentarer i realtid.

Allt detta är naturligtvis på kinesiska, så att du kan lära dig lite vardagligt språk genom att läsa dessa också!

Det är väldigt enkelt att konfigurera, eftersom du kan använda betalning via WeChat. Om du inte kan läsa kinesiska kan du få någon som hjälper dig att trycka på knapparna för att komma till nedladdningsområdet. När du har använt det några gånger kommer det inte vara några problem!

Kinesiska sånger - 12 låtar på kinesiska som du måste lyssna på Thumbnail

Kinesiska sånger – 12 låtar på kinesiska som du måste lyssna på

Kinesiska låtar som inte går att missa Ett bra sätt att lära sig kinesiska är med kinesiska låtar, men bortsett från det så finns det faktiskt några anständiga saker där ute som du antagligen aldrig har snubblat över tidigare. Vad…

9. Kinesiska appar: AliPay

 • Kinesiska PayPal
 • Finns på engelska

WeChat betalning (läs mer i del 1 av vår blogg om bästa kinesiska appar) och AliPay är som Mastercard och Visa… Du behöver verkligen en, eftersom de båda gör samma jobb.

Men många kineser har båda. AliPay är särskilt användbart för dem som vill använda Taobao – den kinesiska versionen av Amazon.

Men, WeChat använde dock plattformen JD (liknande till Taobao, men faktiskt snabbare) så att du kan göra detta på WeChat också.

När du går in i någon butik bör du kunna betala via WeChat eller Alipay. Det är sällsynt att de bara accepterar en av de två.

VILL DU VETA ALLA HÄFTIGA FUNKTIONER I ALIPAY? Ge oss några minuter, vi kan lära dig…

Redo… KÖR
Hur man använder Alipay – med Max från Marketing

Det är också användbart eftersom ibland, för ingen riktig anledning, kommer WeChat inte att ansluta till ditt kort, då kan du använda AliPay som säkerhetskopia.

OBS En utmärkt nyhet som utlänningar fick nyligen var att AliPay har beslutat sig för att öppna sina dörrar för utländska bankkonton vilket innebär att vem som helst kan ansluta sitt bankkort (oavsett land) och betala för saker i Kina, kontantlösa.

Alla kan gå med i AliFesten…!

10. Kinesiska appar: Baidu WaiMai

 • Kinesiska UberEats/matleveransservice
 • Endast tillgängligt på kinesiska

Mat är en viktig del av livet, men ibland vill du bara inte lämna hemmets komfort.

I väst är pizzaleveranser vanligt tillsammans med några andra snabbmatställen som börjat leverera, men i Kina kan allt levereras.

Med billiga leveransavgifter och ett uttömmande utbud av restauranger att välja mellan, kommer Baiduwaimai att göra ditt liv enkelt och blir din bästa vän när föroreningarna kommer in och du inte vill lämna huset.

Umm… vi kanske ska beställa den här!

Vår favoritfunktion är inte bara att beställa från restauranger, det är också möjligheten att handla din mat på denna app.

Färsk frukt, grönsaker, vin, bröd, tandkräm. När vi sa att allt kunde levereras överdrev vi inte.

Återigen kanske Baiduwaimai ännu inte har gjort listan över kinesiska appar på engelska, men det är ett utmärkt sätt att öva ditt kinesiska matvokabulär…!

11. Kinesiska appar: BaiduMaps

 • Kinesiska Google Maps
 • Endast tillgängligt på kinesiska

Den bästa kinesiska appen är Kinas version av Google Maps.

Google Maps blockeras faktiskt av den så kallade Great Firewall of China.

Detta betyder att det är mycket lättare att använda en app som Baidu, särskilt när du inte är ansluten till WiFi.

Den har mycket mer detaljerad information och fungerar mycket snabbare.

Du kan också skicka platsinformation, och den har i allmänhet bättre, snabbare och fler funktioner än Google Maps.

Kineserna vet verkligen hur man gör saker ordentligt!

BaiduMaps på engelska?

Tyvärr är BaiduMaps på engelska ännu inte en sak… Många av namnen kommer att visas på kinesiska, men du kan söka efter områden på engelska utan problem!

Definitivt ett måste för att navigera i Kina, när du inser hur stor den är… se nedan!

View this post on Instagram

Beijing on the up and up ⬆️⬆️⬆️

A post shared by LTL Mandarin School (@ltlmandarinschool) on

Håll tummarna! Vi vet aldrig när Kina kan dra BaiduMaps på engelska ur väskan, och människor kan njuta av en av de bästa bästa kinesiska apparna som går!

12. Kinesiska appar: TanTan

 • Kinesiska Tinder
 • Finns på engelska

Detta är en app för de ensamma i Kina… TanTan, Kinas version av Tinder.

Återigen – den fungerar snabbare och mer effektivt som en app än Tinder, med ett fantastiskt användarvänligt gränssnitt.

Om du är ute efter att träffa människor för att träna på din kinesiska, gå på dejt eller hitta din livs kärlek…

Den här appen kanske inte är svaret. Använd försiktighet och kom ihåg att dejting i Kina kan skilja sig från vad du är van vid i din kultur!

Att vara gay i Kina - Hur är det egentligen? Thumbnail

Att vara gay i Kina – Hur är det egentligen?

Påväg till Kina – Hur är det att vara homosexuell i Kina? Så hur är det egentligen att vara gay i Kina? Innan vi får ta del av Narelles berättelse om att vara homosexuell i Kina, låt oss lära oss…

Du hittar främst kinesiska användare på appen, men det finns också andra utlänningar som använder den.

Det kinesiska folket på appen kommer förmodligen inte att kunna tala engelska, så det är verkligen ett utmärkt sätt att utöva skriftlig samtalskinesiska till en början. Men du kanske blir lite uttråkad av att ställa samma frågor om och om igen…

13. Kinesiska appar: Taobao/Jingdong

 • Shoppa loss
 • Köp allt ditt hjärta någonsin har önskat
Taobao – En av de största där ute

En lista skulle inte vara komplett utan att nämna två av Kinas största appar, Taobao och Jingdong. Två flodhästar på den kinesiska app-marknaden.

Vad du än behöver, och jag menar vad som helst, kan du köpa här.

I själva verket hittar du många saker du inte behöver, men ändå köper du dem eftersom det är så billigt/ dumt/löjligt (sätt in adjektiv här)!

Mode i toppklass ✓, billiga klibbiga varor ✓, mat och dagliga varor ✓, fotbollströjor ✓, vinterhattar ✓, hörlurar ✓ … allt täcks av dessa två!

Om det är bra fynd du är ute efter, gå med i kaoset den 11 november, Kinas helt egna Black Friday…

36 varumärkesnamn och fraser på kinesiska - den kompletta guiden Thumbnail

36 varumärkesnamn och fraser på kinesiska – den kompletta guiden

36 varumärkesnamn och fraser på kinesiska – Vad är dealen? Du kanske eller kanske inte är medveten om att många utländska märken har sina egna varumärken på kinesiska. Adidas är inte Adidas i Kina, det är 阿迪达斯 (Ādídásī), eller om…

14. Kinesiska appar: Trip.com

 • Reseapp
 • Finns på engelska
Trip.com

Trip.com, tidigare (och fortfarande känt av många som) Ctrip är en app som hjälper till med alla dina resebokningar! Flyg, tåg, hotell… I Kina och runt om i världen!

Denna app kommer att bli din bästa vän om du planerar att resa runt i Kina! Förtjänar förmodligen en högre position, men vi har beslutat oss för att spara en av de bästa till sist!

Du kan skippa köerna och besväret på tågstationen (och lita på mig, det är krångligt att försöka köpa en tågbiljett i Kina) genom att köpa din biljett på Trip.com (för en liten premie, naturligtvis, men vi tror på att det är värt det!)

Karta på Pekings tunnelbana: Upptäck alla 394 stationer och 23 linjer Thumbnail

Karta på Pekings tunnelbana: Upptäck alla 394 stationer och 23 linjer

Pekings tunnelbana 2020 – Insider guide till Pekings tunnelbanesystem Om du tar en kort titt på kartan över Pekings tunnelbana så kan det orsaka förvirring… Så många linjer, så många färger. Peking är en storstad.Och gissa vad, den blir större….

För tågresor kan du välja datum, tid och vilken typ av biljett du vill ha.

Efter köpet får du en bokningskod. Ta denna kod, såväl som ditt pass till tågstationen, och få din biljett! Du kan ansluta ditt utländska kort såväl som att använda WeChat för att betala.

Förutom tåg kan du också få billiga flyg eftersom de använder ett system som liknar Skyscanner.

Kinesiska appar BONUS MATERIAL: VPN i Kina

En speciell shoutout går till att ladda ner en VPN-app för Kina. Det här är inte en kinesisk app, och därför inte med i listan.

Men om du kommer till Kina är det ganska viktigt att ladda ner ett VPN i förväg. Kolla in vår lista här för de fem bästa gratis och betalade VPN:erna, och vilken du ska använda.

Astrill VPN

Om du redan är i Kina och känner dig helt borttappad utan Google, kolla in inlägget här för att ladda ner ett VPN om du redan är i Kina.

Kulturchock i Kina del 1: Förstå kineser med dessa 10 kulturskillnader Thumbnail

Kulturchock i Kina del 1: Förstå kineser med dessa 10 kulturskillnader

Kulturchock i Kina del 1:Förstå kineser Kulturchock i Kina: En kulturchock kan hända vem som helst, när som helst, och det påverkar alla annorlunda. Visst, det har vissa aspekter av asiatisk kultur som du hittar i öst, men det finns…

Vill du ha mer från LTL?

Om du vill höra mer från LTL Mandarin School varför inte gå med i vår e-postlista. Vi ger massor av praktisk information om att lära sig kinesiska, användbara appar för att lära sig språket och allt som händer på våra LTL-skolor! Registrera dig nedan och bli en del av vårt ständigt växande community!

Lämna ett svar

You will get a reply from us
Your email address will not be published. Name and Email are required.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.

Läs mer